Акценти
Начало / Общество / Коледната елха пред Общината грейна в очакване на светлия празник

Коледната елха пред Общината грейна в очакване на светлия празник

Тази вечер бяха запалени светлините на коледната елха в центъра на Плевен. Десетки деца и техните родители се бяха събрали за празничното събитие и в радостно очакване на вай-важния гост – Дядо Коледа.


Да го посрещнат с песен бяха дошли деца от хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска. Заедно с децата на площада пред Общината те изпяха любимата на всички песен „Над смълчаните полета”. После на сцената излязоха танцьорите от ансамбъл „Нашенчета”.  След което децата дружно извикаха Дядо Коледа. С гръмогласно хо-хо-хо той излезе от сградата на Общината и беше посрещнат с радостните възгласи на децата. Добрият старец мина между тях, помилва с умиление много детски главички и после обеща, че тази година подаръци от сърце ще раздаде на всички деца – послушни и не чак толкова послушни.

Но кметът проф. д-р Димитър Стойков увери Дядо Коледа, че  в Плевен живеят най-талантливите, най-жизнерадостните и най-послушни деца. „За тях ние, техните родители, баби и дядовци, правим всичко, за да растат те щастливи в един прекрасен град”, каза проф. Стойков.

После заедно с децата и Дядо Коледа той отброи последните секунди преди да бъдат включени светлините на коледното дърво. Под дъжд от фойерверки на елхата заблестяха над 7 000 синьо-бели лампички. А Дядо Коледа пожела колкото искри в небето тази вечер, толкова пари в общинската хазна догодина.

По традиция празничното събитие завърши с Дунавско хоро в изпълнение на Духовия оркестър. Раздадени бяха и лакомства на децата.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...