Акценти
Начало / Политика / Съветниците от БСП събират подписи за извънредна сесия, отново ще искат оставката на кмета

Съветниците от БСП събират подписи за извънредна сесия, отново ще искат оставката на кмета

БСП

Съветниците от Коалиция за България предпириемат инициатива за събиране на подписи на 1/3 от състава на Общинския съвет в Плевен за свикване на извънредна сесия. При  внасяне на такова искане подписано от 14 общински съветници, председателят на Общинския съвет е длъжен да насрочи  извънредното заседание в рамките на една седмица след подаването на искането. Това съобщиха на пресконференция днес представители на групата общински съветници на Коалиция за България в местния парламент.

На тази извънредна сесия смятаме отново да проведем диалог за слабостите  и  дефектите на това управление, за срамното петно, което ни лепна арестът на зам.-кмета Алексей Зелов, заяви Ева Маринова, общински съветник от БСП. Тя обясни, че на извънредната общинска сесия ще настояват за повече информация какво се случва около зам.-кмета Алексей Зелов и има ли истина в появилите се в публичното пространство съобщения за извършени закононарушения от кмета проф. Димитър Стойков и откритата  голяма сума пари, която отново е свързана с неговото име.

Съветниците от БСП заявиха, че очакват на извънредното заседание кметът проф. Димитър Стойков да прояви мъжество и достойнство и  сам да подаде оставка пред председателя на Общинския съвет. Ако това не се случи, съветниците от Коалиция за България ще излязат отново с декларация, в която заявят несъгласието си с това, че кметът Димитър Стойков, въпреки двегодишни сигнали за проблеми в управлението на Община Плевен, не желае да си подаде оставката. Не се ли води Общината към фалит, ще е един от основните въпроси, които ще повдигнат съветниците от ляво.

Ако кметът не подаде оставка, следващата стъпка на БСП ще е да подадат сигнал пред Общинската избирателна комисия за предсрочно прекратянаве на пълномощията му заради това, че продължава да заема друга длъжност по трудово или служебно отношение.

От БСП  декларираха, че ще търсят подкрепа и от другите политически сили в местния парламент за техните действия. Предстоят разговори с с другите групи в местния парламент за формулиране на темата на извъредното заседание.

Позицията на общинските съветници е съгласувана с Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП – Плевен, стана ясно на пресконференцията.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. шайка грабливи дъртаци, от 20 г. са общински съветници и едно голямо нищо от тях