Акценти
Начало / Общество / Събирането на подписи за оставката на кмета започна

Събирането на подписи за оставката на кмета започна

Днес започна събирането на подписи за оставката на кмета проф. Димитър Стойков. Подписката е организирана от Инициативен комитет, в който влизат  уволнени от кмета и е подкрепена от още 56 души. Председател на Инициативния комитет е Стефка Григорова.

От нея научихме, че вече са получили подкрепа от гражданска инициатива „Граждански контрол”, от Движение България на гражданите, а от ВМРО са заявили, че ще обсъдят подкрепата на подписката на национален събор в края на тази седмица. Утре започваме срещи с БСП и ще продължим да търсим подкрепа от всяка политическа сила, включително и от ГЕРБ, каза още Григорова.

До искане на оставката на кмета проф. Димитър Стойков, се е стигнало, тъй като той нарушава Конституцията и законите на страната и на върховни съдебни институции,  твърдят от Инициативния комитет и като най-фрапиращ пример посочват събирането на по-високите данък сгради и такса смет, въпреки решението на ВАС, че увеличението им  за община Плевен е незаконно. Остана неизяснен въпросът дали г-н кметът продължава да работи в Медицинския университет и в УМБАЛ – Плевен, каза още Григорова.

Подписката има предимно морален характер, но с нея от Инициативния комитет искат да покажат на кмета проф. Стойков, че „не може да продължава по този начин да управлява града и че е нужен диалог с гражданите”.

Подписите за искане на оставката на кмета ще се събират всеки ден на пункт пред Синия комплекс в центъра на Плевен от днес до 3 септември. След което ще бъде внесена в Общинския съвет и представена на областния управител. Само за час днес бяха събрани 50 подписа, като имаше и минувачи, които открито не подкрепяха инициативата.

Всеки има право на собствена позиция и ние уважаваме това, но искаме г-н кметът да реши дали ще бъде кмет на Община Плевен или ще бъде лекар в Университетската болница, но сме категорични, че двете неща са несъвместими, заяви Стефка Григорова и призова кмета за морално решение и конкретириза, че това е оставка.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Немезида

    Ха! Кой малоумник е преценил, че това са основателни причини за искане на оставка? Особено впечатляващ е следният пасаж: „…остана неизяснен въпросът дали г-н кметът продължава да работи в Медицинския университет и в УМБАЛ…“
    Над Григорова е паднала сянката на затвора заради кражбите и системните злоупотреби, извършени при нейното директорстване в РИМ. Това обяснява всичко.

    • къдравия

      така наречените седесари, понастоящем слугинна Меглена Кунева, паднаха твърде ниско. Вместо да искат оставката на Областния, който е от ДПС?БСП, те искат тази на кмета.