Акценти
Начало / Култура / Сценично облекло дари Община Червен бряг на фолклорна формация „Калилките”

Сценично облекло дари Община Червен бряг на фолклорна формация „Калилките”

urok_n

Тениски с логото на Фолклорна група „Калилките” и сценични обувки дари Община Червен бряг на танцьорите, информират от пресцентъра на Общината. Подаръкът е предоставен по време на открит урок, на който е оповестено новото име на състава с ръководител Дарина Гетова при Центъра за работа с деца.

Коренът на името „Калилките” идва от древното название на местност, в близост до мястото, където е основано селището, поясни кръстницата на състава Дафинка Божкова, която е посветила и специално стихотворение. Тя пожела на танцьорите да бъдат здрави и силни, да носят радост и доброта, да бъдат щит срещу бездуховността, пороците и хаоса на днешното време.

Младите таланти демонстрираха танцовите си умения за удоволствие на своите родители и на всички присъстващи. На сцената се изявиха 35 танцьори в различни възрастови групи, изпълнявайки танци от Тракийската и Северняшка фолклорни области.

Откритият урок се превърна в малък празник, в който тържествува красотата на фолклорното ни наследство и ентусиазма на младите следовници, носители на изконните български добродетели, коментират още от Общината.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...