Акценти
Начало / Здравеопазване / Студенти от Медицинския колеж сбъдват мечтите на хора със социални проблеми

Студенти от Медицинския колеж сбъдват мечтите на хора със социални проблеми

„Заедно ще сбъднем мечтите си” е проектът, разработен от група студенти от специалност “Социални дейности” на Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, чиято цел е чрез творчески изяви да подпомогне социалното включване на лица със социални проблеми.

В изпълнението на проекта на доброволен принцип се включиха социални и образователни институции от Плевен, Згалево, Пордим и Тотлебен, които предоставят социални услуги, научихме от гл. ас. Искра Петкова, ръководител на проекта.

След проучване на интересите и потребностите от личностна изява и творческа реализация на потребителите на социални услуги от тези институции, студентите са организирали изложби, състезания и различни други прояви, за да дадат възможност на хората със специфични потребности да изразят талантите си.

На 19 март, от 17.30 часа  със съдействието на Община Плевен в зала „Катя Попова” участниците в проекта ще изнесат концерт, посветен на Световния ден на социалната работа.

Очакваме работата по проект „Заедно ще сбъднем мечтите си” да даде възможност на хората със социални проблеми да покажат и разгърнат пред обществото творческия си потенциал, да се почувстват личностно значими, подчерта Искра Петкова.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...