Акценти
Начало / Спорт / Строителен предприемач е заявил ангажираност с бъдещето на ФК „Спартак” – Плевен

Строителен предприемач е заявил ангажираност с бъдещето на ФК „Спартак” – Плевен

Строителният предприемач Мирослав Илиев разпространи открито писмо до медиите, в което изразява намерението си сериозно да се ангажира с бъдещото на плевенския футболен клуб.

„Изразявам в открито писмо, отправено  до българските медии и общественост сериозното си и непоколебимо желание и намерение да поема инициативата, отговорността и сериозната ангажираност с бъдещото развитие на един от най-отдавна съществуващите и просъществували до настоящия момент български спортни клубове – „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК – 1919”, гр.Плевен”, започва писмото на Илиев.  Той казва още, че му е известно незавидното състояние на спортния клуб към днешна дата. „Формирани са публични задължения, които не са погасени към настоящия момент, но и размерът им не се съобщава, въпреки проявения от мен интерес”, се казва в откритото писмо.

И още : „Притежавам собствен бизнес в областта на строителството, проектирането и реализацията на големи инфраструктурни проекти. Строителната ми компания „МАИ-ГРУП”ЕООД, гр.Пловдив е участвала като партньор не само в бизнес проекти, но и в реализиране на инициативи, свързани със спонсорство и меценатство в областта на спорта, културата и туризма. Личната ми заинтересованост именно към този спортен клуб се корени в интереса ми да развия бизнес начинания и проекти в гр.Плевен, от където датират корените на рода ми. Често посещавам града и информацията ми относно проблемите на спортния клуб ме заитригуваха и провокираха у мен желание да откликна на нуждите му.

Заявявам готовността си да плащам занапред формираните работни заплати, осигуровки и разходи на състезателите, треньорския щаб и администрацията на клуба, както и да инвестирам в материалната база и бъдещото развитие на клуба до постигане на завидно място в професионалната футболна лига на България. На проявения от мен интерес не е откликнала до настоящия момент нито една заинтересована държавна или общинска институция. Този факт провокира у мен желанието да се обърна към вас, като ви запозная с проблема и възможностите, които виждам за неговото решаване.

Съвременното ни общество познава много примери за институционално, гражданско и обществено безхаберие при възникването и решаването на ключови проблеми, свързани с развитието на спорта у нас. Без спонсорство от страна на бизнеса и по-конкретно инвестиции в детско-юношеските школи, не бихме се надявали на високо спортно майсторство и постижения за страната ни на международната арена и в далечно бъдеще. Затова апелът ми е да бъде проявена съпричастност към инициативата ми да бъде поета от мен издръжката на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК – 1919”, независимо от липсата на адекватна реакция от страна на институциите. Ще бъда благодарен настоящото писмо да катализира тези процеси, като стигнем до общо решение от взаимен интерес за всички страни, но най-вече за спорта”, завършва писмото.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...

Един коментар

  1. Е НЯМА КАК ДА МУ Е ЧИСТ КОСЬМА ЙАТО ИДВА ОТ ПЛОВДИВ . КАК ОТ ВАРНА И СОФИЯ КУПИХА ПЛОВДИВСКИТЕ ОТБОРИ , А ЗА ПЛЕВЕН ИДВАТ ОТ БЛАГОЕВГРАД И ПЛОВДИВ. ЗАДАВАТЕ ЛИ СИ ВЬПРОСИ ЗАЩО НИКОЙ ОТ ПЛЕВЕН НЕ ПОМАГА ??? ЗАЩОТО СЕ ИГРАЕ ЧЕРНО ТОТО И МУТРИТЕ СА СЕ ВКОПЧИЛИ ВЬВ ФУТБОЛА