Акценти
Начало / Икономика / Стратегия за развитието на икономиката в Плевенско правят от „Лидер” и НИЕ

Стратегия за развитието на икономиката в Плевенско правят от „Лидер” и НИЕ

„Лидер” и ПП НИЕ изготвят програма, която не е политическа, а прагматична, насочена към развитието на Плевенския регион като част от Северен Централен район стана ясно на среща с представители на коалицията. „Това са наши идеи и предложения, виждания, констатации, които ще предложим както на избирателите на 12 май, така и на местната власт веднага след изборите”, уточни Борис Ячев, зам.-председател на ПП НИЕ.

Той добави, че когато техни депутати влязат в следващото Народно събрание, те ще могат  да наложат тази стратегия и на национално ниво, да поискат и помощта на държавата за осъществяването й. „Заедно с това ще предлагаме тази стратегия да бъде реализирана и с помощта на местните власти, кметове и общински съветници”, каза още Ячев. Той заяви, че Стратегията ще бъде интересна и полезна, защото в двете партии, особено в „Лидер”, са множество представители на българския дребен и среден бизнес, хора, които осигуряват работни места. На базата на техните проблеми и идеи за това как да бъде променени механизмите, как да бъдат съкратени някои от процедурите, които пречат, а не помагат за развитието, ще предложат Стратегията за подпомагане развитието на регион Плевен.

Областният координатор на „Лидер” за Плевен Велизар Петков допълни, че в момента над 60% от бизнеса е в сферата на услугите, но той не дава добавена стойност в брутния вътрешен продукт, което пък се прави от производството. „Ние трябва да направим така с нашата програма, че да покажем какъв е начина нашите роднини да не работят извън страната, а да останат да се трудят в България. Нашата платформа е развитие на малкия и среден бизнес и разкриване на нови работни места”, допълни Петков. Според коалицията това е единственото спасение, за да може държавата да просперира.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...