Акценти
Начало / Спорт / Подариха фланелка с номер 6 на новия собственик на „Спартак“

Подариха фланелка с номер 6 на новия собственик на „Спартак“

Късна пресконференция даде вчера новият собственик на ФК „Спартак” – Плевен, на която се срещна за първи път  и с някои от играчите на отбора. Армен Елбекян е руски гражданин, но живее в Италия и се занимава с инвестиционни проекти. Тренирал е дълги години джудо, бил е мениджър на световния шампион Николай Волуев. Много се надявам, че с моята финансова помощ ще помогнем на „Спартак” да се добере до „А” група, каза при първата си среща с плевенските журналисти Елбекян. В неделя той ще гледа мача на „Спартак” с „Любимец” и тогава ще разговаря с всичките момчетата от отбора. Елбекян обеща, че ще има финансови стимули, ако отборът заиграе по-добре. Надявам се това да се случи, защото съм убеден, че като стабилизираме финансово отбора, момчетата ще бъдат мотивирани да играят и да побеждават, каза Елбекян. Но той не изключва варианта да търси нови играчи, дори от Италия, ако нещата в отбора непотръгнат.

На пресконференцията стана ясно, че Армен Елбекян вече е разговарял с ръководството на Община Плевен за базата на клуба. Той се въздържа от повече подробности около този проблем, докато няма пълна яснота по решаването му. Каза само, че от Общината са се ангажирали със съдействие. Не е изключено на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на март да бъде внесено за гласуване предложение за безвъзмездно предоставяне на футболния клуб  стадион „Плевен” заедно с двете помощни игрища за срок от 10 години.

Ако всичко тръгне както трябва и имаме успехи, ще идвам често в Плевен, обеща Армен Елбекян. Той получи от изпълнителния директор на „Спартак” Хари Казаков фланелка с номер 6 и шалче на ФК „Спартак”.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...