Акценти
Начало / Общество / Стефка Григорова отново е директор на РИМ-Плевен

Стефка Григорова отново е директор на РИМ-Плевен

Със заповед №145 от 07.04.2016 г. на кмета на Община Плевен Георг Спартански, Стефка Григорова е възстановена на длъжността директор на Регионален исторически музей – Плевен. Това съобщават на сайта на Регионалния музей.

Това е поредно възстановяване на Григорова на тази длъжност, след като на 20 юни 2012 г. тя беше освободена от тогавашния кмет на Плевен – проф. Димитър Стойков.  След 11 месечни дела и обжалвания, минавайки през три инстанции – Районен, Окръжен и Върховен касационен съд, Стефка Григорова беше възстановена на длъжност на 22 май 2013г. Ден по-късно й беше връчена заповед за ново уволнение.

След нова съдебна сага се стигна до решението на Върховния касационен съд от 24 юли 2014 г, с което на 20 август Григорова беше възстановена като директор на Регионален исторически музей – Плевен. Последва нова заповед за освобождаването й.

Междувременно няколко пъти беше обявяван конкурс за длъжността, който в крайна сметка беше спечелен от Владимир Найденов.

От януари т.г. Стефка Григорова беше назначена за началник отдел „Култура“ в общинската администрация на Георг Спартански.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...