Акценти
Начало / Общество / Инвеститори с интерес спортната зала до „Кайлъка“ да стане място за изложения

Инвеститори с интерес спортната зала до „Кайлъка“ да стане място за изложения

Има интерес от страна на инвеститори към терена, на който се намира недовършената спортна зала до входа на парк „Кайлъка“. Това сподели кметът на Плевен Георг Спартански днес пред журналисти по време на среща с вицепремиера Меглена Кунева. Градоначалникът е поискал съдействие от г-жа Кунева, тъй като теренът трябва да стане преди всичко общински.

„Поставих въпросът за съдействие през Министерството на регионалното развитие и благоустройството и министър Лиляна Павлова за деактуване на терена, на който се намира недостроената спортна зала. Има проявен интерес, има проекти, разговарям с бизнесмени от Плевен и не само, които имат желание на мястото на този имот да бъде едно изложение тип „Партнерс експо“, където да могат да бъдат организирани всякакви изложби и панаирни прояви“, заяви Георг Спартански. „Имаме традиция да провеждаме всяка година пролет и есен „Партнерс експо“, имаме пчеларско изложение, което е може би най-голямото на Балканите и има силно международно участие в него. Имаме медицина, която се развива изключително добре в Плевен. Такъв тип конгресен туризъм и организиране на семинари и изложения в различни направления ще допринесе положително на икономиката и бизнеса в града. Мисля, че е крайно време този терен да намери след десетките години забвение своето приложение“, коментира още кметът.

Тази инвестиция ще бъде осъществена от частния бизнес, но за целта трябва да се придобие теренът, с който вече 30-40 години не се случва нищо, обясни Спартански. Написано е писмо до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и областния управител на Плевен Ралица Добрева, като кметът подчерта, че очаква съдействие и от страна на Меглена Кунева за придобиването на имота от Общината, която ще е по-добрият стопанин.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...