Начало / Общество / Срещи с хората след дискусия в социалната мрежа започна Община Белене

Срещи с хората след дискусия в социалната мрежа започна Община Белене

След изказване на различни мнения и въпроси на жители на Белене по проблеми от обществен интерес, ръководството на общината взе решение за провеждане на периодични срещи с хората. На тях ще се дава повече информация и ще се обсъждат въпроси, които ги вълнуват. За решението съобщи кметът на общината Петър Дулев.

Идеята дошла, след като в интернет пространството в една от социалните мрежи жителите на града направили страница и започнали да задават въпроси, чийто отговори ги вълнуват. Като модерна община, готова да откликне на потребностите, решихме вместо да разменяме реплики във виртуалното пространство да организираме среща с проявяващите интерес. Уважаваме всички мнения, препоръки и забележки, разказа още Петър Дулев. Първата от тези срещи-разговори се е провела в началото на месеца.

На нея хората са предложили като начин за справяне с вандалите в Белене да се въведе видеонаблюдение. В отговор на това кметът Дулев уточни, че в най-скоро време ще се постави начало на такава инициатива с монтиране на 3 камери. За много от хората пък проблем се оказаха дивите животни – чакали и лисици, както и скитащите бездомни кучета. За вторите е станало ясно, че има договор с приюта в Левски, където да бъдат прибирани. Що се отнася до дивите животни, то те наистина са проблем, още повече след като те вече не се отстрелват срещу заплащане и Ловно-рибарският съюз не проявява активност и интерес, се е уточнило на срещата.

В разговора беленчани са предложили като начин да се опазва дигата на река Дунав да се глобяват преминаващи с автомобили и трактори през нея, както и да се сложи бариера. Други въпроси, които са ги вълнували, са били за зимното почистване, както и за уличното осветление.

Считаме, че заедно бихме могли да изведем през новата 2013 нашите общи приоритети, да подкрепим всички добри инициативи и предложения в интерес на нашите съграждани. А и сме убедени, че доверието се гради в съвместната работа и със съвместни усилия, беше категоричен Петър Дулев. Той допълни, че подобни срещи ще се провеждат с различна периодичност – или всеки месец, или веднъж на два месеца, в зависимост от въпросите, които се съберат.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...