Начало / Образование / Средните училища имат още 5 дни да кандидатстват по програма „Знания за успех“

Средните училища имат още 5 дни да кандидатстват по програма „Знания за успех“

До 3 октомври средни училища от цялата страна, чрез своите училищни настоятелства могат да кандидатстват по програма „Знания за успех“.

Програмата отново поставя специален фокус върху създаването на знания и умения у ученици от горен курс на обучение в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (базирано на европейския фокус върху развитие на STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Основната цел на програма „Знания за успех“ е да предостави възможности за ефективно усвояване на нови знания и подобряване на представянето на учениците в учебния процес. Програмата е фокусирана върху малки населени места и изостанали райони, като целевата група са ученици от горен курс.

Тази година програмата ще подкрепя проекти в две основни направления. От една страна се запазва досегашната практика – насърчаване на интерес към технологиите и науката у учениците, чрез активното им включване при създаване на електронни библиотеки и STEM проекти. През настоящото издание, програмата акцентира и върху развитието на учителите и повишаване качеството на предаване на различните STEM дисциплини. Училищните настоятелства имат възможност да кандидатстват с дейности и от двете направления на програмата.

Участието в конкурса изисква изпращане на попълнени формуляр за кандидатстване и бюджет на проект. Необходимите документи, както и подробни указания за кандидатстване са достъпни тук. Попълнените документи се изпращат на електронен адрес: [email protected] в срок до 3 октомври.

До момента по програма „Знания за успех“ са подкрепени 44 проекта на училищни настоятелства в 26 града и четири села в страната. Благодарение на това над 18 000 ученици от цялата страна получиха равен достъп до образователен ресурс и повишиха представянето си в училище. Програмата се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на SAP Labs България.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...