Акценти
Начало / Последни новини / Ден на ходенето организират тази събота в Кайлъка

Ден на ходенето организират тази събота в Кайлъка

По повод Световния ден на ходенето и с цел популяризиране на здравословния начин на живот Община Плевен съвместно с Българска Асоциация „Спорт за всички” организира тази  събота, 30 септември, от 9.30 часа в парк „Кайлъка”, спортно мероприятие.  Всички желаещи могат да се включат в него, като изминат пеша разстоянието от спирка „Моста” до хотел „Кайлъка”.

Община Плевен призовава  всички да се включат в спортното мероприятие, с убеждението, че все повече наши съграждани  оценяват неимоверно голямата роля на спорта и физическата активност за здравето на хората. На финала чрез лотариен принцип ще бъдат раздадени спортни артикули.

Денят на ходенето е  най-голямата световна проява за ходене, която се провежда ежегодно в целия свят от 1992 г.  В България се провежда ежегодно от 1993 г. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички, възможност за участие на хора от всички възрастови и социални групи, която не изисква финансови средства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...