Акценти
Начало / Общество / Спортни и интерактивни игри предлагат Зелени училища за деца от Ореховица и Ставерци

Спортни и интерактивни игри предлагат Зелени училища за деца от Ореховица и Ставерци

игри

 От 30 юни 2014 г. стартира провеждането на Зелени училища за ученици от ОУ „Христо Смирненски” – с. Ореховица и ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Ставерци, информират от Община Долна Митрополия. Дейностите са по проекта проекта „Заедно за по-добро бъдеще“, безвъзмездната финансова помощ се предоставя по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

игри

Освен разнообразните и изключително интересни и забавни спортни дейности и интерактивни игри с аниматори и педагози от „Яна тур България”, децата бяха ангажирани и с интересни образователни дейности и проекти, разпределени в отделни модули и работилници: ”Екология -Ресторант за птици”, „Воден отпечатък”, „Водна олимпиада”, “Астрономия и природни науки” – „Работилница за съзвездия“, „Астро парти“. Модул “Изкуства” включва рисуване с текстилни бои върху кърпи за глава „Сървайвър“, живопис и пленери. Програмата „Откривател“ запозна децата с водоплаващите и водолюбиви птици по поречието на река Дунав”.

игри

Дейностите са в съответствие с учебните програми с включване на интерактивни методи и форми на обучение и IBST – Inqyire Based Science Teaching (методи чрез проучване) и Project Based Teaching (проектно-базирано обучение).

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...