Акценти
Начало / Култура / Специалната награда „Сияйно сърце” е присъдена на директорката на Дневен център за възрастни – Плевен

Специалната награда „Сияйно сърце” е присъдена на директорката на Дневен център за възрастни – Плевен

Дневен център спектакъл

Специалната награда „Светло сърце” на Сдружение „Сияйна зора” за изключителен принос за стимулиране на социалната адаптация, чрез създаване на възможности за развитие на изкуството и творчеството при хора с ментални увреждания е присъдена на Йорданка Валакова, директор на Дневен  център за възрастни – Плевен на VIII-мия национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания” в Шумен. От там потребителите от Дневният център се върнаха с Трета  награда за „Най-добра цялостна програма” и Грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие. Потребителите и персонала на Дневен център за възрастни с увреждания се представи с  мюзикъла „Косе Босе – суперзвезда” по сценарий на Пламен Глогов. Трудотерапевта Христина Маринова е отличена със специалната награда за декор и реквизит. Теодора Бориславова за поредна година очарова публиката със своя глас и спечели специалната награда в категория – песен.

награди Дневен център

Националният конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания в Шумен се организира от Сдружение „Сияйна зора” – неправителствена организация, имаща за цел да се бори за по-добри условия за живот на хората с увреждания в България.

Снимки: Днвен център за възрастни

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...