Акценти
Начало / Последни новини / Спартански се срещна с министър Кралев по проблемите със спортните обекти в Плевен

Спартански се срещна с министър Кралев по проблемите със спортните обекти в Плевен

Кметът на Плевен Георг Спартански се е срещнал миналата седмица с министъра на спорта Красен Кралев, за да обсъдят възможността за финансова подкрепа от правителството за подобряване състоянието на спортните обекти в Плевен. По време на срещата министърът е показал добра осведоменост за проблемите, които Плевен има със спортната база, като е подчертал, че единствено чрез целево финансиране от държавата може да се търси разрешаването им. На срещата министър Кралев е заявил подкрепата си, но с уговорката да не бъдем максималисти, каза днес кметът Спартански по време на редовното оперативно заседание в Общината.

Спортният министър е гарантирал, че можем да получим финансиране за газифициране на зала „Спартак” и за допълнителни ремонтни дейности в зала „Балканстрой”. До края на седмицата от Община Плевен трябва да представят в министерството заявка за целево финансиране с посочена необходима сума. Министърът е поел ангажимент да се търси възможност за газифициране и на залата за лека атлетика, съобщи Спартански.

Що се отнася до отпускане на средства за завършване на зала „Арена Плевен” министър Красен Кралев  е поискал да се представи количествено-стойностна сметка, като е посъветвал след среща с проектанта на спортното съоръжение да се потърсят варианти за разумно намаляване на разходите. Така би могло да се търси възможност за финансиране и на проекта за изграждане на помощното игрище над стадион „Плевен”.  Кметът Георг Спартански обясни, че само ако двата обекта вървят заедно, може да се очаква пълно целево финансиране. Друг вариант за изграждане на помощното игрище е да се отпускат средства „на парче”, което не е целесъобразно, коментира Спартански.

Срещата на плевенския кмет с министъра на спорта е организирана с прякото съдействие на плевенския депутат Пламен Тачев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...