Акценти
Начало / Икономика / Комисия ще обсъди отпускането на средства за укрепване на свлачището на новото депо в Плевен

Комисия ще обсъди отпускането на средства за укрепване на свлачището на новото депо в Плевен

Междуведомствена комисия ще решава утре за отпускането на средства за укрепване на свлачището, което заплашва функционирането на изграденото по проект ново депо за отпадъци край Плевен. Това съобщи днес кметът Георг Спартански след срещата му миналата седмица с министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Свлачището се появи в началото на 2016 г., само няколко месеца след официалното откриване на новото съоръжение, изградено с евросредства. Ако не бъдат взети мерки за укрепването му, има опасност шест общини – Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Пордим, да бъдат изправени пред опасността да няма къде да депонират отпадъците си.

На срещата министър Димов е дал пълната си подкрепа за отпускането на средства за рекултивация на старото депо. Необходимата сума е 11 млн. лв. Спартански съобщи, че на следващото заседание на Общинския съвет, което ще е през месец август, ще внесе за гласуване предложение за необходимата сума за тази дейност.

Кметът Георг Спартански изказа благодарност на депутата Пламен Тачев, който е съдействал за организирането на срещата с министъра на околната среда и водите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...