Акценти
Начало / Общество / Ирена Христова заема мястото на главен секретар на Областна администрация – Плевен

Ирена Христова заема мястото на главен секретар на Областна администрация – Плевен

Клетва като държавен служител положи днес Ирена Христова, която ще е главен секретар на Областна администрация – Плевен, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация, след като Христова е била официално представена от  областния управител Мирослав Петров.

„Чувствам се спокойна и уверена, влизайки в добре сработен и ефективен екип като този, ръководен от областния управител Мирослав Петров. Ще се запозная детайлно с работата на администрацията и като екипен човек ще разчитам на експертността и опита на всеки един от вас“, се е обърнала към новите си колеги Ирена Христова.

Ирена Христова е магистър по икономика и управление на промишлеността, предстои дипломирането й и като юрист. В професионалната си кариера има опит в специализираната държавна администрация – изпълнител бюджет в Агенцията за държавни вземания, финансов контрольор в МОСВ, директор на Регионалната дирекция към Агенцията по вписванията. Успешно се справя и с работата си в банковия сектор. Последната заемана от нея позиция е секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора в Община Плевен, която освобождава, за да поеме отговорностите на главен секретар в Областна администрация – Плевен.

Последно длъжността главен секретар на Областна администрация – Плевен е заемана от Емил Димитров – Ревизоро.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...