Акценти
Начало / Спорт / Спартак с категоричното 4:0 срещу Левски 2007

Спартак с категоричното 4:0 срещу Левски 2007

Спартак-Левски 2007
Снимка:plevensport.eu

Спартак (Плевен) се наложи с 4:0 над гостуващия Левски 2007 в петия си контролен мач от началото на лятната подготовка.Момчетата на Бойко Цветков стигнаха до втория си успех в приятелските срещи, след като преди това бяха победили отново у дома Ботев (Луковит) с 3:2. Плевенчани имат и три поражения при гостуванията на Бенковски (Бяла) с 1:3, Ботев (Враца) с 1:2 и Академик (Свищов) с 0:1. Победата в мача, който се игра вчера,не дойде толкова лесно, като футболистите от Левски се държаха доста добре почти през цялото първо полувреме и отблъскваха с общи усилия набезите на играчите на Спартак. Все пак до почивката домакините успяха да стигнат до гол, като в 37-ата минута Васил Шопов получи хубава топка зад гърба на защитниците на Левски 2007 и майсторски копна топката и прехвърли Георгиев за 1:0.
Вторият гол за спартаковци реализира влезлият през второто полувреме Венцислав Миленов, който разнообрази атаката на домакините. Попадението му падна в 79-ата минута, след хубава атака и пас на Любомир Тодоров.
Последните две минути на двубоя паднаха нови два гола във вратата на гостите. Първо в 89-ата минута резервният централен бранител Васил Михайлов вкара за 3:0, а минута след това Венци Миленов мушна втория си гол в мача за крайното 4:0.
Преди двубоя с Левски 2007 стана ясно, че още един от титулярите през миналия сезон в редиците на Спартак е напуснал клуба. Става въпрос за Теодор Михайлов, който си е тръгнал от отбора доста ненадейно и в незнайна посока. Така напусналите твърди титуляри от предходното първенство вече станаха 5 – Альоша Илиев, Йоан Петков, Мариян Симеонов, Атанас Атанасов и Теодор Михайлов. Към тях можем да добавим и игралият в стартовите 11 през цялата есен на сезон 2013/2014 вратар Васил Тодоров.
Последната контролна среща на Спартак ще бъде отново в Плевен, като на 9 август (събота) от 18.00 часа „синьо-белите“ ще търсят реванш от Бенковски (Бяла) за загубата преди около две седмици с 1:3.
Източник:plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...