Акценти
Начало / Общество / Пореден успешен проект по ОПАК реализира Червен бряг

Пореден успешен проект по ОПАК реализира Червен бряг

„Оптимизиране на процеса на успешно прилагане на общински политики чрез въвеждане на правила за мониторинг, контрол и последваща оценка” е проектът, който бе представен на заключителна пресконференция в Червен бряг на 5 август.

Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“. Общата му стойност е 48 167 лева и се изпълняваше в продължение на девет месеца.
Основната цел на проекта е подобряване процеса на стратегическо планиране в Община Червен бряг, като този път усилията бяха насочени към разработване на стратегически документи, свързани с развитието на общината и местните политика за опазване на околната среда и за развитие на туризма. Стремежът бе да се повиши прозрачността и отчетността на общинските политики в тези две области чрез въвеждане на правила за мониторинг, контрол и последваща оценка, както и подобряване на комуникацията и сътрудничеството между общинската администрация и структурите на гражданското общество по отношение местните политики за опазване на околната среда и развитие на туризма.
Проектът приключи с разработване на Програма за опазване на околната среда на община Червен бряг 2014-2020 и с приемане на Стратегия за опазване на културното наследство на община Червен бряг 2014-2020. Община Червен бряг вече има разработена и приета Програма за развитие на туризма на община Червен бряг 2014-2020, както и едногодишен план за нейното изпълнение за периода 2014-2015. Въведени са и механизми за мониторинг, контрол и последваща оценка на политиката за развитието на туризма и на тази за опазване на околната среда.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...