Акценти
Начало / Спорт / „Спартак“ отстъпи с 1:2 на „Литекс“ в контролна среща

„Спартак“ отстъпи с 1:2 на „Литекс“ в контролна среща

Плевенският „Спартак” отстъпи само с  един гол на елитния  „Литекс” в контролната среща, която се игра днес в Ловеч. Ето как видя срещата Тони Вашков, пресаташе на плевенския клуб: „Резултатът беше открит от домакините в 25 мин. след неспасяем гол с глава на Иса. В началото на втората част тимът на Христо Стоичков стигна до втори гол. Той падна в 58 мин.след разиграване в наказателното поле на плевенчани, при което топката бе центрирана към Жуниор на задната греда, който я свали към Иса и нападателят вкара за 2:0. В заключителните минути футболистите на „Спартак” създадоха няколко много опасни атаки. В 84мин. Михаил Милчев със страхотен удар вкара за 2:1.В следващата минута отново Милчев проби отдясно и подаде към  Краев, но удара му не доведе до изравняване.В 88 мин. Краев получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.В следващата минута „Спартак” пропусна най-чистото си положение, след като Любомир Тодоров бе изведен сам срещу вратаря на „Литекс”, но се забави да нанесе удар и пропусна да изравни резултата”.

Дебюти с екипа на „Спартак” направиха юношата на синьо-белите Светлин Златарев, който се появи в  игра в 65 мин., и вратарят Ивайло Крушовски, който е юноша на ЦСКА.

В съставите на двата отбора отсъстваха голяма част от  основните футболисти. Поради травми  не играха Иво Иванов, Ивайло Раденцов и Владислав Василев.

Контролата беше изгледана от новия изпълнителен директор на „Спартак” Ангел Бончев, от шефа на борда на директорите Кирил Тодоров  и от треньора Стефан Колев . Футболистите на „Спартак”  бяха ръководени в тази среща от досегашният помощник Николай Боянов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...