Начало / Общество / Водното сътрудничество тема на Световния ден на водата

Водното сътрудничество тема на Световния ден на водата

На 22 март е Световният ден на водата. Той се отбелязва всяка година с цел да бъде привлечено общественото внимание върху важността от наличие на питейна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

Една от най-големите инициативи за Световния ден на водата е организирането на Международен воден мост. Това е иновативно международно събитие с домакин София, което прави възможно обединяването на десетки чествания в различни точки на страната и чужбина, посветени на Световния ден на водата През целия ден на 22 март в онлайн мрежата на Международен воден мост, ще се осъществяват видео-излъчвания от кръгли маси, празнични чествания, изложби, прожекции, лекции, открити уроци, конференции. Със специално послание и поздравление в Международния воден мост ще се включи Басейнова дирекция – Плевен.

За Плевен домакин на видеомоста ще бъде Регионална библиотека „Христо Смирненски”. Включването ще започне в 13.30 часа и ще продължи един час. Плевенските организатори – Сдружение “Европейско образование и граждански инициативи” и Гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, са предвидили представяне на работата по завършилия проект “Енергия за утрешния ден” и на авторския филм  за живота на една рибка, който разказва за причините за замърсяването на водните източници.”Многото лица на водата” е темата на кратката дискусия с участие на ученици от Езиковата гимназия.

Видеомостът от Плевен ще завърши с изпълнение „на живо“ на група Taking Heed.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...