Акценти
Начало / Последни новини / Спартак завърши четвърти в НБЛ

Спартак завърши четвърти в НБЛ

Плевенският Спартак не успя да се пребори за бронзовите медали в Националната баскетболна лига за мъже и завърши сезона на четвъртото място. Това стана факт след втора поредна загуба от Рилски спортист в плейофите за 3/4 място. След като в Самоков отстъпиха с 66:73 тази вечер възпитаниците на Сашо Дяковски претърпяха неуспех – 65:79 и своята зала „Балканстрой“, а резултата в серията стана 2:0.

Гостите бяха по-добри през цялата среща и логично спечелиха.

Началото бе успешно за плевенския тим. Той водеше минимално до 9-ата минута. Тогава самоковци изравниха – 12:12, а в оставащите секунди дръпнаха с 4 точки за 19:15. След това не позволиха на съперникът им да стопи пасива. Той нарастваше постепенно във втората част, а краят на първото полувреме дойде при 40:28.

179баскет

В първите десет минути след почивката имаше равновесие. Плевенските баскетболисти обаче само веднъж успяха да намалят изоставането си под двуцифрено. Така преди заключителната последна четвърт съотношението беше 43:55. После спартаковци опитаха да спрат негативния развой, но съпротивата им трая само две минути. След това явно се отказаха и в 35-ата минута пасива им нарасна на 21 точки – 47:68. В оставащото време двубоят се доигра спокойно. Най-резултатен за домакините бе Урош Величкович със 17 точки.

Така Спартак /Плевен/ завърши първенството на четвърто място. Това класиране е голям успех за тях с оглед на ограничените кадрови възможности.

177баскет

165баскет

193баскет

206баскет

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...