Акценти
Начало / Общество / Социалното министерство ще разработи становище по демографските въпроси за Област Плевен  

Социалното министерство ще разработи становище по демографските въпроси за Област Плевен  

„За първи път българското правителство постави като акцент демографската политика. Макар и от шест  месеца това правителство има добри резултати по отношение на демографската политика и това е благодарение на положените усилия да имаме една работеща структура, която да обединява както работата на министерство на труда и социалната политика, така и на областните административни структури”, каза в Плевен заместник-министърът на труда и социалната политика Султана Петрова. Тя и екип от експерти в социалното министерство инициираха среща – дискусия по въпросите на  демографските и социалните проблеми, домакин на която бе Областна администрация Плевен.

На събитието присъстваха областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова, които благодариха за възможността тези важни за страната въпроси да бъдат дискутирани на местно регионално ниво.

„Анализирайки ситуацията заедно с моите експерти установихме, че регионите са изключително различни, тяхната структура е различна, дори населението им е различно.Основната ни цел е да се разработят регионални демографски политики за всеки регион, които да бъдат съобразени с местната специфика. Това вече направихме за Силистра, Видин, Враца, Сливен, Ямбол. Днес нашите експерти ще представят демографската ситуация във вашия регион.”, каза още заместник-министър Петрова. По думите й на базата на днешната среща експертите на Министерството на труда и социалната политика ще изработят становище, което ще предоставят на Областния управител.

По време на дискусията бяха обсъдени темите за състоянието и тенденциите на жизненото равнище и доходите в Област Плевен, националната политика в областта на социалната икономика и взаимовръзката между демографските проблеми и пазара на труда.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...