Акценти
Начало / Образование / Езиковата в Плевен участва в първата среща по програма Училища посланици на Европейския парламент

Езиковата в Плевен участва в първата среща по програма Училища посланици на Европейския парламент

На 24 ноември 2017 г. в Дом на Европа – гр. София се проведе въвеждащо обучение на учителите, които участват в програмата за училища – посланици на Европейския парламент.

Представители на Профилирана  гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен и старши посланици са Сашка Полякова, старши учител по география и икономика, и  Валя Цветанова ,старши учител по английски език.

На официалната среща бяха представени и другите участници в проекта – общо 30 училища от цяла България.  Обучението беше открито от Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на ЕП в София. Д-р Андрей Ковачев, който е член на Европейския парламент, говори пред учителите и обърна внимание на възможностите, които Европейския съюз предоставя на младите хора. Модератори на обучението бяха проф. д-р Ингрид Шикова, експерт в областта на политиките на ЕС и д-р Красимира Василева, председател на НАБЕК.

Старшите посланици на всички училища участваха в дискусии,  изразиха мнения по зададени теми и имаха възможност да отправят предложения за предстоящите срещи.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...