Акценти
Начало / Любопитно / Снежи и Симо са топ майсторите в маратона за редене на пъзел

Снежи и Симо са топ майсторите в маратона за редене на пъзел

маратон пъзели

Снежи и Симо Вънови спечелиха турнира за най-бързо редене на пъзел, който се проведе днес в механа ”Български корен” в Плевен, известна като Двореца на пъзелите.  Турнирът беше организиран по повод Десети декември – Деня на Освобождението на Плевен и в него взеха участие шест отбора. Те се състезаваха в реденето на пъзел от 1 000 части,изобразяващ двореца в Балчик.

Отборът на домакините от „Български корен” – Снежи и Симо, наредиха най-бързо пъзела – за 2 часа и 50 минути. С второ време – малко над 3 часа, е отборът на Полина Петкова и Диди Стоянова.

Трети с време 4 часа остана единственият мъжки отбор – Младен Илиев и Георги Златев от Бургас, които се заканиха догодина да доведат и жените си за участие в състезанието.

маратон пъзели

Отборът на победителите получи парична награда от 100 лв., осигурена от спонсор и предметни награди. За красиралите се на второ място наградата е 50 лв. и предметни награди, а за отбора на трето място утешителната награда бе бутилка вино, осигурена от домакините и предметни награди.

Организаторът на маратона за редене на пъзели Венелина Вънова коментира след състезанието, че отборите са много добри и следващата година маратонът вереоятно ще е за редене на пъзел от 2 000 части.

маратон пъзели

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...