Акценти
Начало / Култура / Слънчев концерт с джаз и поп поднасят в Кайлъка креативни плевенски изпълнители

Слънчев концерт с джаз и поп поднасят в Кайлъка креативни плевенски изпълнители

концерт

Слънчев концерт с джаз и поп парчета ще поднесат в парк Кайлъка креативни плевенски изпълнители. Събитието ще се състои на полянката до Езерото с лодките на 20 юли, неделя, от 18 часа.

Концертът е по случай завършването на интензивния 10-дневен курс по поп и джаз пеене, който води Доротея Люцканова във вокалното си студио. В него са участвали ученици от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен, които в обичайното си амплоа са инструменталисти. Талантите са подготвили изпълнения на популярни български и чужди хитове. Те ще сътворят и обща джаз пиеса – „What а wonderful world” на Луис Армстронг.

Доротея Люцканова

В музикалното събитие сред зеленината на парка ще участват Сидра Алкадро, Миглена Илиева, Йоана Илиева, Димитър Йонов и Марти Карамфилова. На пианото ще е Доротея Люцканова, а перкусиите са поверени на гостмузиканта Алекс Йорданов. Виолончелистите от вокалната група и Люцканова са подготвили инструментални импровизации, с които ще дарят публиката.

По  време на интензивния 10-дневен курс участниците са се запознали с американската техника на пеене Speech Level Singing. Проведени са лекции на теми, свързани с правилното звукоизвличане, работа с текст, микрофонна техника и сценично поведение. Предизвикателство за младите таланти е било създаването на обща картина върху огромен картон, чиято цел е да визуализират мелодия от предварително научена пиеса. Целта на експеримента е на финала на общото съзидание всички обучаеми да завибрират не една честота, поясни Люцканова.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...