Начало / Последни новини / След успешното лято, каратистите на „Петромакс” откриват есенния сезон

След успешното лято, каратистите на „Петромакс” откриват есенния сезон

Плевенският Карате клуб „Петромакс” започва есенният сезон с участи в село Челопеч на 20 септември, информират от клуба. Веднага след това ще се проведе и юбилейният турнир на КБИ „Петромакс”, който ще се проведе на 26 септември във волейболната зала на спортен комплекс „Спартак” – Плевен. Турнирът „40 години Карате в Плевен” е под егидата на Община Плевен и входа е свободен, така че всички желаещи да присъстват, могат да го посетят.
От клуба информират, че започна и новата учебно-тренировъчна година. Лятото за каратеките премина в по-леки тренировки и международен летен лагер до 1 септември в град Кранево, разказват още каратистите. Организатори на спортния лагер са БНФК /Българската Национална Федерация Карате/ и БДДФ /Българската Джу Джицу Федерация/, а домакин Карате клуб „Самурай”. В лагера участваха 650 каратеки от България, Сърбия, Австрия, Словения, Русия, Испания и др.
Тренировъчният процес включваше и тренировки на националния отбор, като част от подготовката за участието в Световното първенство по карате в Индонезия през месец ноември тази година. На 30 август се проведе и традиционният турнир по карате за „Купа Кранево”. В него участваха 200 състезатели от 15 клуба. „Петромакс” участва със 7 състезатели, които спечелиха 7 медала, от които 5 златни и 2 сребърни медала.В дисциплината кумите индивидуално шампиони станаха: Даниел Ковачев –кат.-55 кг.; Станислав Цанов-кат.-63 кг.; Ивет Горанова-кат.-54 кг.; Виктория Росева-кат.-59 кг.; Габриела Горанова-кат.+59 кг. и вицешампиони: Теодор Димитров-кат.-63 кг. и Михаил Ковачев-61 кг.
По време на лагера на една от тренировките Ивет Горанова – национален шампион на „Петромакс”, бе наградена от президента на БНФК г-н Алексей Петров с парична награда в размер 5 000 лв. за високите й спортни успехи и по-специално постижението й 3-то място кумите индивидуално кат.-54 кг. на Европейското първенство в Цюрих, Швейцария и 2-ро място Световна купа –Умаг /Хърватска/.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...