Акценти
Начало / Общество / Съветниците одобриха четири предложения за кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране по партньорски проекти

Съветниците одобриха четири предложения за кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране по партньорски проекти

Четири допълнителни точки бяха внесени днес по време на последното заседание за мандата на този Общински съвет. То се проведе по-рано от обичайния последен четвъртък на месеца, заради началото на предизборната кампания за местния вот на 25 септември . Предварителният дневен ред на заседанието включваше 30 точки, от които последните три бяха питания на общински съветници към кмета на Плевен. Новите точки, които бяха внесени допълнително, се отнасят за актуализиране на бюджета на Община Плевен в частта за културните институции и по-конкретно за средствата на Плевенска филхармония, внесена от кмета на Плевен, предоставяне на информация за заседание на „Мизия 2000”, на което общинският съветник Любка Костова е представлявала Общинския съвет, и две предложения за отпускане на еднократна финансова помощ. Единствено предложението на Георг Спартански за отпадане на точката за бившата база на Гражданска защита не бе прието от съветниците днес.
По време на сесията бяха одобрени четирите предложения за кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране по партньорски проекти с международно участие, както и точката за ратифициране на договор за партньорство с град Волос, Гърция.
Съветниците дадоха и своя положителен вот за отпускане на допълнителни средства за финансиране на самостоятелни или слети паралелки с по-малко от 10 ученици. Необходимата сума е в размер на 54 509 лв. за 10 училища в общината, между които и три в Плевен – ОУ „Н. Вапцаров”, ОУ „Лазар Станев” и СОУ „П. Яворов”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...