Акценти
Начало / На фокус / След Празника на Плевен започва ремонтът на Градската градина

След Празника на Плевен започва ремонтът на Градската градина

Веднага след приключване на проявите, свързани с Празника на Плевен, който отбелязваме на 15 май, ще започнат планувани ремонтни дейности в Градската градина. Тогава ще започне и ремонтът на Водната каскада и на площад „Стефан Стамболов”, съобщиха днес от Община Плевен.

Реконструкцията на Градската градина ще става поетапно, както вече съобщихме по-рано. Ремонтните дейности трябва да приключат до края на месец октомври.

Рози, над 200 нови дървета и нови спортни площадки ще има в Градската градина след ремонта й

Днес стана ясно, че сегашните пейки в парка, общо 92 на брой, ще бъдат демонтирани и ще бъдат поставени в други райони на Плевен – квартални градинки и междублокови пространства.

Във връзка с празника на града кметът Георг Спартански постави задача да бъдат спешно изкърпени дупките по улиците в централната част на града. Със собствени средства Общината ще замаже дупките от изкъртените мраморни плочи от малката естрада до Областна администрация. Собствеността на този обект е обща между няколко институции, но не може в празничните дни плевенчани и гостите на града да се натъкват първо на тази грозна гледка, коментира кметът.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...