Акценти
Начало / Образование / Административен съд – Плевен взе участие в инициативата „Интелект в управлението и бизнеса”

Административен съд – Плевен взе участие в инициативата „Интелект в управлението и бизнеса”

За втора година Административен съд-Плевен се включи в инициативата на ДФСГ „Интелект”  – „Интелект в управлението и бизнеса”. Днес учениците Кристин Венкова и Християна Петрова от ХІ клас на гимназията прекараха един работен ден в Административен съд – Плевен.

Учениците бяха приети лично от Председателя на съда Полина Богданова – Кучева, която заедно със съдебния администратор Диян Добрев ги запозна подробно с функциите и спецификата в дейността на Административен съд – Плевен. Учениците имаха възможност да разгледат отделните служби и съдебни зали в съда, като присъстваха и на разпределението на новообразуваните дела на случаен принцип.

Ръководството на Административен съд – Плевен изрази надежда, че запознаването отблизо с практическата дейност на съдебната власт, макар и в рамките на един работен ден, ще вдъхнови младото поколение да се насочи към бъдещата си професионална реализация  в сферата на правосъдието.

Посещението на учениците от ДФСГ „Интелект” – Плевен бе част от инициативата „Интелект в управлението и бизнеса“, партньор в която е и Административен съд – Плевен. Идеята на инициативата е на прага на професионалната си реализация учениците да преживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

Днешната проява е част от редицата съвместни инициативи на Административен съд – Плевен и ДФСГ „Интелект” – Плевен, които през годините изградиха много добро сътрудничество при образоването на младото поколение в духа на правовата държава и принципа за върховенство на закона.

Снимка: Архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...