Акценти
Начало / Общество / Скилър и Печенката ще са жури на битката за новия бийтбокс шампион на България

Скилър и Печенката ще са жури на битката за новия бийтбокс шампион на България

Плевенско участие ще има по време на Балканския фестивал на изкуствата. От 22 до 24 юли град Карнобат ще бъде домакин на третото поредно издание на фестивала, а среща в него ще си дадат над 600 танцьори, певци и артисти от Балканите.

Още на 23-ти Градският парк ще посрещне брейк артисти от цялата страна за станалия вече традиционен Карнобатъл 2016. С организацията на битките е ангажиран легендарният брейк артист Петър Костовски, създател на Electric Force crew. За жури са поканени руската брейк звезда B-boy Slav и живеещият в Лондон Juju Rock.

Eдна от най-големите атракции на фестивала ще бъде кулинарно състезание „Големия черпак“ за най-балканския таратор, ръководено лично от кулинарния гуру Ути Бъчваров. Пет отбора от Карнобат и съседни държави ще дадат воля на фантазия и тайни съставки, за да изненадат фестивалната публика, на 24 юли от 16:00 часа, с най-оригиналната рецепта за таратор.

След това сцената на Градския парк ще стане арена на епичната вокална битка за избора на новия бийтбокс шампион на България. 10-то издание на The Official Bulgarian Beatbox Batte гостува на Карнобат. Жури ще бъдат световните бийтбокс звезди Скилър и Печенката, чиято кариера стартира именно от сцената на националния шампионат.

В тазгодишното издание на фестивала ще вземат участие близо 30 фолклорни състава от България, Македоня, Сърбия и Албания. Гостува и Великденския фестивал в Босилеград. Богатата фолклорна програма се допълва от конкурса за надсвирване на сватбарски оркестри „С песните на Стайка Гьокова“. Ще бъдат представени местни летни гозби, приготвени от сръчни карнобатлийки, пред погледите на публиката. За по-малките посетители са предвидени часове по майстория, театрално ателие, ателиета по хек, жонглиране и др. В градския парк ще има шатри на Средновековен парк Маркели и крепост Туида, за всички, които имат интерес към древни оръжия и битки, както грънчарска работилница, ателиета по плетива, плъстене на вълна, включително и татуировки с къна.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...