Акценти
Начало / Култура / Синът на Радичков представя тритомника „Събрани съчинения” на незабравимия писател

Синът на Радичков представя тритомника „Събрани съчинения” на незабравимия писател

Първите три тома от академичното издание в 12 тома на големия и незабравим писател Йордан Радичков ще бъдат представени в Плевен. Тритомника „Събрани съченения” се издава с помощта на сдружение „Приятелите на Радичков”. „Нямаш ли кръг от приятели, нищо не можеш да направиш, дори и за големите ни писатели. Уважението към тях, трябва да се превърне в държавна политика”, споделя  синът на Радичков – Димитър, който лично ще представи изданията пред плевенската публика.

Димитър Радичков, завършва СУ „Св. Климент Охридски”, специалност българска филология, а след това театрална режисура във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Дълги години е работил  като режисьор в Хасковския театър и в студио „Екран” по БНТ. От 12 години се занимава с издателска дейност, а от тази година е и директор на Университетското издателство към Софийския университет.

Представянето на тритомника ще е на 26 ноември (понеделник), от 17 ч. в Камерната зала на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. Събитието се организира със съдействието на народният представител Румен Петков и областният  председател на БСП – Плевен Васил Антонов.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...