Начало / Култура / Силно плевенско участие във възстановката на връх Шипка

Силно плевенско участие във възстановката на връх Шипка

И тази година представители от Регионалният клон в Плевен на Национално дружество „Традиция” взеха участие в историческата възстановка на епохалните боеве преди 139 години на връх Шипка.

Плевенските патриоти отдадоха почит и взеха участие в пресъздаването на решителните боеве на връх Шипка състояли се на 21-26 август 1877 г. Регионалният клон в Плевен към Национално дружество „Традиция“ наброява 20 души и те целогодишно обикалят страната и участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие.

Щипка2

Общият брой на доброволците взели участие във възстановката състояла се на вчера на връх „Шипка“ наброяваше над 250 души  – представители от Регионалните клубове на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна.

Щипка1

Родолюбците от дружеството се стремят, чрез историческите възстановки и инициативите, които реализират да популяризират самобитността и културата ни, да повдигнат самочувствието и гордостта на българина, и вдъхнат сила, и надежда за бъдещето.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...