Акценти
Начало / Общество / Силна посветеност един на друг е една от характеристиките за сплотено семейство

Силна посветеност един на друг е една от характеристиките за сплотено семейство

Обединението на жените-социалистки организира празник по повод Деня на християнското семейство и младеж. Специални гости на празненството бяха три двойки – семейство Андрей и Пенка Романови, които след месец ще честват 60 години от сключването на граждански брак, семейство Таня и Петьо Колеви с трите им дъщерички Лили на 4 години и близначките Виктория и Алекс, и бъдещите родители семейство Иван и Татяна Иванови. Всеки от тях сподели своето виждане за успешно съвместно съжителство. Нюанс в темата допълни и председателят на Обединението на жените-социалистки в БСП – Плевен Ева Маринова, цитирайки авторитетно изследване за формулата на силното семейство. Анкетата е направена сред 14 000 семейства от 27 националности, хора с различен етнически и религиозен произход и социален статус. Шест са характеристиките на силните семейства – те прекарват много време заедно, силно посветени са един на друг, споделят чувствата си по позитивен начин, имат ясно изразена религиозна ориентация, умеят да се справят със стреса и умеят да комуникират, сочи изследването.

Ева Маринова връчи специални подаръци от името на обединението на трите двойки . Тя подчерта, че Деня на християнското семейство и младеж можем спокойно да наречем ден на ценностите. Те са тези, които правят един народ и държава обединени и които всеки трябва да следва и предава на децата си, допълни Ева Маринова.

Присъстващите на тържеството бяха поздравени и от председателя на БСП – Плевен Любомир Петков. Семейството е най-важно и ние трябва да сме благодарни на съдбата, че в днешно време тя не ни поставя пред трудния избор да загърбиш близките си в името на обществена кауза или политическа дейност, сподели той.

Празничното настроение бе допълнено от музикална и танцова програма. Ева Маринова обяви, че се подготвят и няколко инициативи до края на годината, сред които акцент са предстоящите Коледни празници.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...