Акценти
Начало / Здравеопазване / Пациенти от Плевен ще ходят на белодробна ТЕЛК във Враца

Пациенти от Плевен ще ходят на белодробна ТЕЛК във Враца

Пациентите от Плевен ще могат да ползват специализираната белодробна ТЕЛК във Враца, след като в края на миналата година комисията във Велико Търново се разформирова заради напускане на част от лекарите. Това информира д-р Ваня Иванова, директор на Дирекция “Медицински дейности” в Регионалната здравна инспекция в Плевен.

Проблемът за пациентите в региона и в областите Русе, Габрово и Ловеч беше много сериозен и породи поредица от недоволство и жалби на хора, нуждаещи се от освидетелстване. “Не можа да се сформира комисия, в която да участват наши специалисти, и със съдействието на Министерство на здравеопазването въпросът е разрешен – ще можем да ползваме специализирания ТЕЛК по белодробни болести във Враца”, поясни д-р Иванова.

Всички досиета на пациентите, които подлежат на освидетелстване, вече са занесени там и хората би следвало да очакват да получат писмо от Враца, където ще ги извикат. Това в никакъв случай няма да стане, обаче, в рамките на предстоящия месец и половина, защото досиетата са много. В рамките на първото тримесечие на новата година ще бъдат изчистени всички, които са изостанали случаи.

С предстоящите в началото на 2013 год. промени и в Наредбата за дейността на трудово-експертните лекарски комисии, очакванията на специалистите са, че нещата покрай специализираните ТЕЛК-ове ще се изчистят.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...