Акценти
Начало / Общество / Сесията – мисия (не)възможна

Сесията – мисия (не)възможна

Тежко, трудно и приличащо по-скоро на провеждане на предизборни кампании на няколко политически сили едновременно на едно и също място тръгна днешната сесия на Общински съвет Плевен. Стигна се дори до там, че за гласуване на промяна в параграф в една от точките беше проведено 8 пъти гласуване. То обаче не беше валидно, тъй като нямаше кворум. След третото проверяване на присъстващите в залата, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов даде и нова почивка от 15 минути.

Така до 13.00 часа днес съветниците не бяха гласували още 12-та точка от общо записаните 54 в дневния ред.

Дали в кръга на шегата или наистина сериозно, Любомир Петков от БСП коментира ситуацията и словесните престрелки в залата с думите: „Опасявам се, че хората, които ни слушат наживо, вече са изтръгнали радиоприемниците си и са ги разбили в земята. Ако ли не, със сигурност ще хвърлят нещо тежко по тях”.

И още един любопитен факт – книжата за редовното заседание тежат 5 килограма, според проф. Константин Мутафчиев от БНД. Правим обаче уточнението, че това е цифрата без допълнително раздадените нови 8 точки и 1 питане. А за експеримента, измерихме с линийка височината на купчината документи. Резултата вижте сами на снимката.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...