Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Ако Цветанов не напусне незабавно политиката, за България ще има много трагични последици

Найден Зеленогорски: Ако Цветанов не напусне незабавно политиката, за България ще има много трагични последици

Сега най-важното е да се гарантира честността на изборите, а в момента това е поставено под абсолютна заплаха и затова Цветан Цветанов трябва да се оттегли от политиката – и като председател на предизборния щаб на ГЕРБ и като участник в парламентарните избори. Ако това не се случи, цялата отговорност за това трябва да понесе Бойко Борисов. Това заяви Найден Зеленогорски, член на НС на „Движение България на гражданите” и водач на листата на партията в Плевен няколко часа след изявлението на бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, който разкри незаконно подслушване на всички министри.

По думите на Зеленогорски,за България ще има много трагични последици, ако ГЕРБ не вземе своеевременни мерки за отстраняването на Цветанов и цялата тази кохорта, която очевидно е мачкала незаконно цялото българско общество през последните години.

Ако на някого  се струва дребничък проблемът с незаконното подслушване, ще кажа, че така както подслушваха министрите, а и мен – също, така утре ще стигнат до всеки един български граждадин. Ще използват незаконното подслушване по всякакъв начин – да ви компрометират, да ви вземат бизнеса, да ви вкарат в някаква интрига, да ви изнудват, каза още Зеленогорски.

Днес Зеленогорски е разговарял с представители на ОССЕ, пред които е заявил категорично, че след изказването на Мирослав Найденов не се чувстват спокойни, че ще има честни избори. Утре той ще се срещне в София с местното ръководство на ОССЕ, за да сподели и пред тях опасенията си относно честността на предсоящия вот.

Той цитира последните социологически проучвания, според които едва 16% от анкетираните смятат, че изборите ще са честни.

Ние смятаме, че цялото българско общество трябва да се вдигне, за да гарантира честността на изборите, още повече, че при един нечестен вот на 12 май, могат да се очакват сериозни размирици в страната, прогнозира Зеленогорски.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...