Акценти
Начало / Политика / СДС стартира подписка за нов референдум

СДС стартира подписка за нов референдум

На 1 февруари СДС ще стартира подписката за провеждане на референдум във връзка със забраната за тютюнопушене на закрити обществени места. Това съобщи новоизбраният зам.-председател на сините в Плевен д-р Цветан Димитров. „Ние не заемаме позиция, а искаме да чуем мнението на хората. Ще работим за реализацията на този референдум и ще искаме да чуем гласа на хората по този въпрос”, обяви д-р Димитров.

На пресконференция днес беше представено новото ръководство на СДС – Плевен.  Председател на общинската организация е Пепо Петков, негови заместници са Христо Каленов и д-р Цветан Димитров, за членове на ръководството са избрани още Никола Попов и Румяна Кръстева. На пресконференцията беше обявено, че Стефан Ганев вече не е секретар на организацията и на следващо заседание ще бъде избран нов секретар.  Новоизбраният председател на общинската организация Пепо Петков обяви, че новото ръководство  започва веднага работа за оздравяване на структурите. Най-късно до месец в общината  ще бъде структурирано младежко СДС, а не е изключено да бъде създаден и студентски съюз към организацията, стана ясно на пресконференцията. Ще бъдат структурирани и дискусионни клубове по съсловия. „Идея е всички членове свободно да изразяват своите виждания и идеи, които ще изпращаме на националното ръководство, където ще се обсъждат, а някои дори ще се внасят в  парламента”, обясни Петков. Той изтъкна, че новото ръководство няма да държи на членска маса, а на качествени хора, които могат да се включат в даването на идеи.

В пресконференцията участва и новоизбраният областен председател на СДС – д-р Марияна Лазарова. „Изборът ми за областен председател ме натоварва с голяма отговорност пред тези, които не предадоха синята идея. Надявам се да изправим нашата партия на крака”, каза д-р Лазарова.  Тя обяви, че СДС вече е в активна подготовка за предстоящите избори. От 24 януари се възобновява издаването на вестник „Демокрация”, който ще бъде седмичник и вече  няма да е тяснопартиен.

Новото местно ръководство на сините заяви, че ще работи конструктивно и честно, ще държи на джентълменските отношения с другите десни партии. Заявяваме отговорно, че няма да чуете от нас нападки, груби изрази и агресия, гарантираха новоизбраните местни лидери на сините и изразиха увереност, че марката СДС ще бъде запазена.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Бай Боцко

    ХЕ ХЕЕ , ТО НЯМА СДС ТЕ ЩЕ ПРЯВАТ РЕФЕРЕНДУМ . . БОЖЕ , БОЖЕ . .