Акценти
Начало / Политика / СДС започва преговори в дясно за коалиция на следващите парламентарни избори

СДС започва преговори в дясно за коалиция на следващите парламентарни избори

Националният изпълнителен съвет на СДС  да даде мандат на ръководството на партията за преговори в дясно за явяване в коалиция на предстоящите парламентарни избори догодина.  За това ще настояват от СДС Плевен, след взето решение от Общинския съвет на партията, съобщи на среща с журналисти Найден Зеленогорски, зам.-председател на СДС и областен лидер на сините в Плевен.

Той заяви, че първите и най-важни преговори ще бъдат с ДСБ и допълни, че има достатъчно политически сили в дясно, с които биха могли да преговарят, но това трябва да стане със съгласието на всички партии, които са част от Синята коалиция.

Проектът „Синя коалиция” е успешен, той олицетворява визията за успешно дясно управление на страната и затова трябва да бъде утвърждаван и разширяван , каза още Зеленогорски.

От Плевен смятат, че Синята коалиция може да се разшири, за да стане още по-мощна политическа сила и да получи силна подкрепа за участие в българския парламент.
Надяваме се такава дискусия да  върви и в другите области на страната и много скоро да бъде избистрена стратегията за явяване на парламентарните избори догодина, допълни още зам.-председателят на СДС.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...