Начало / Общество / Сдружението на сираците подготвя „Звезден бал” за абитуриенти в неравностойно положение

Сдружението на сираците подготвя „Звезден бал” за абитуриенти в неравностойно положение

За пета поредна година стартира инициативата „Фестивал на красотата”, която има за цел да осигури тоалет и обувки за абитуриенти в неравностойно социално положение от училищата в град Плевен и областта. Инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на народния представител от Плевен Владислав Николов. През месец май всички подпомогнати абитуриенти ще имат незабравима бална вечер с провеждането на „Звезден бал“ в Парк хотел „Кайлъка“ град Плевен.

От 11.02.2019г. до 10.03.2019 г. е необходимо директорите на училищата от Плевенска област да изпратят своите мотивирани предложения за подпомагане на абитуриенти – сираци или с един родител, или от многодетни семейства с нисък социален статус. Писмата с предложенията  се изпращат на имейла на Сдружението: [email protected]. От НССБ ще потвърдят имената на включените за подпомагане  ученици.

Досега чрез инициативата „Фестивал на красотата” са подпомогнати 179 зрелостници, които получиха тоалет за бала и незабравима празнична вечер с участието на популярни изпълнители, както и възможности за съдействие за работа и продължаване  на образованието си във ВУЗ.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...