Акценти
Начало / Култура / Свършват билетите за оперетата „Прилепът”

Свършват билетите за оперетата „Прилепът”

prilepyt

Билетите за оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус са на привършване, информираха за infopleven от Общинската хорова формация „Гена Димитрова”. Към момента все още има свободни места на Балкона в залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” в Плевен, където ще се състои спектакълът.

Той е съвместна продукция между Държавна опера – Русе и Общинската хорова формация „Гена Димитрова”. Диригент няма да е Владимир Бошнаков, както беше обявено първоначално, а Иван Кожухаров. Музикалното събитие ще се състои на 30 януари от 19 часа.

Комичната оперета е първото за годината ведро послание, което отправят двата доказани културни института към компетентните си и верни почитатели. В главните роли ще се изявят познати певци от състава на Русенската опера и гост–солисти от Държавния музикален театър – София.

В ролята на Розалинда ще се превъплъти сопраното Еделина Кънева, която плевенската публика познава добре и винаги аплодира бурно. Последната й съвместна изява с Общинската хорова формация и Плевенската филхармония беше концертът „Ода за света”, в който ключова роля имаше и певецът Орлин Горанов и се състоя в престижната столична зала „България” през декември 2013 г.

Другият гост–солист е топ тенорът Марио Николов, директор на Музикалния театър – София. Плевенската публика го познава с коронната му роля на Едвин от оперетата ”Царицата на чардаша” (ноември 2012 г). В „Прилепът” ще блесне с друго емблематично превъплъщение – на очарователния аристократ Айзенщайн.

В ролята на Алфредо ще видим още един солист на Музикалния театър – София – Пеньо Пирозов.

Адела ще изиграе сопраното Мария Цветкова – солистка на Русенската опера. Плевенската публика я аплодира в ролите на Джилда от ”Риголето” (Верди), Виолета от ”Травиата” (Верди), сопрановата партия в ”Кармина бурана” (Карл Орф).

Мецосопраното Петя Цонева от солистичния състав на Русенската опера е друго добре познато име на плевенчани. В града ни тя пресъздаде ролите на Кармен от едноименната опера на Бизе, на Амнерис от ”Аида” на Верди, от ”Набуко“, ”Бал с маски“,  ”Сватбата на Фигаро“. В „Прилепът” тя ще изиграе принц Орлофски.

Малките роли в спектакъла ще пресъздадат Владимир Попов, Стоян Стоянджов, Александър Баранов и Стефан Пенчев – солисти на Русенска опера.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...