Акценти
Начало / Образование / Всички училища в областта излязоха в грипна ваканция, педагогическите съвети решават ще има ли удължаване на срока

Всички училища в областта излязоха в грипна ваканция, педагогическите съвети решават ще има ли удължаване на срока

класна стая

До 8.30 часа днес директорите на всички училища в област Плевен са предали в Регионалния инспекторат по образование информация за преустановяване на учебните занятия, научихме от началника на Регионалния инспекторат Албена Тотева. От своя страна от ведомството вече са изпратили доклад до министъра на образованието с предложение учебните дни от 27 до 31 януари да бъдат неучебни за училищата от нашата област предвид заповедта на директора на РЗИ – Плевен за обявяване на грипна епидемия.

Дори и да не се беше стигнало до това решение на директорите, най-вероятно учениците щяха да бъдат разпуснати в „дървена ваканция” с решение на кметовете, заради усложнената зимна обстановка.

Междувременно от Регионалния инспекторат по образование са създали организация и подготвят писмо до училищата за преструктуриране на учебното съдържание, за да бъде приключине  първия учебен срок. Албена Тотева утоочни, че всеки педагогически съвет е в правото си да решава за всяко конкретно училище дали ще има удължаване на срока или не.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...