Акценти
Начало / Здравеопазване / Световноизвестн учен покани медицински специалисти от Плевен на обучение в Израел

Световноизвестн учен покани медицински специалисти от Плевен на обучение в Израел

Световноизвестният учен проф. д-р Йехуда Шонфилд е обсъдил с екипа на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Св. Елисавета – Плевен възможностите за реализиране на съвместни проекти. По време на разговорите проф. Шонфилд е предложил специалисти от плевенския център да посетят и да се обучават в неговия център в Израел, информираха от медицинския център.

Проф. д-р Йехуда Шонфилд е основател и ръководител на медицивски център, който е филиал на факултета по медицина на Университета в Тел Авив.  Неговата клинична и научна дейност е фокусирана върху автоимунните и ревматоидни заболявания.  Той е автор на над 1750 публикации, цитирани повече от 32 000 пъти.

Проф. Шонфилд е редактор на редица учебници, както и на израелската медицинска енциклопедия в десет тома. Има регистрирани седем патента. Проф. Шонфилд е автор на  четири нови теории по автоимунитет, като преди срещата в МЦ КИРМ той е изнесъл публична лекция в Медицински университет – Плевен, в която представя последната си нова теория.

Проф. Шонфилд е носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Медицински университет – Плевен.

Снимка: МЦКИРМ

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...