Акценти
Начало / Култура / Световни и плевенски хумористи обединява изложба в Регионалната библиотека

Световни и плевенски хумористи обединява изложба в Регионалната библиотека

IMG_8413библиотека изложба

По повод Първи април – Международния ден на хумора и шегата, в Регионална библиотека „Христо С мирненски” в Плевен днес беше открита богата изложба, която показва най-доброто  от фондовете на библиотеката по отношение на българския, световния и плевенския хумор. Освен хумористи  от световен мащаб, като О` Хенри, Удхаус, Марк Твен, са представени хумористични творби на Христо Ботев, Иван Вазов, Михалаки Георгиев. Сред експонатите е „Пижо и Пенда” на Елин Пелин. Това са стари неща от фонда на библиотеката, с които определено се гордеем, разказа преди откриването на изложбата библиографът Милена Арсова.

Български хумористи са представени с книги на  Михаил  Вешим, Радой Ралин, Иван Кулеков – все обичани автори, чийто произведения предизвикват искрен смях у читателя.

В изложбата са  включени също карикатури, представящи световни, български и плевенски автори.

IMG_8419изложба библиотека

Надяваме се, че ще успеем да провокираме интереса на плевенчани към библиотеката и към богатите й фондове с хумористични произведения, сподели Арсова.

Изложбата в регионалната библиотека беше открита от зам.-директора на библиотеката Оксана Цветанова, която пожела на всички посетители да гледат по-философски и с повече хумор на живота.

Изложбата ще остане  подредена до края на седмицата.

IMG_8415изложба библиотека

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...