Акценти
Начало / Общество / Сватбите на знаково място вече по-евтини

Сватбите на знаково място вече по-евтини

сватбено изложение
Снимка: архив ИнфоПлевен

От началото на тази година двойките, които искат да сключат граждански брак на знаково място в Плевен, вече ще плащат по-ниска такса. С решение на Общинския съвет таксата е намалена от 700 лв. на 100 лв. Предложението за промяната е на Националната сватбена асоциация, която повече от година се бори това намаление да стане факт.

Ще припомним, че новата  по-висока такса беше приета на извънредна сесия на 7 ноември 2012 г.  с изменения в Наредба 17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен. Тогава дебатите по промяната на таксите в Наредба 17 продължиха близо два часа и бяха внесени повече от 10 предложения за промени. Споровете се разгоряха основно около драстично увеличените такси за сключване на граждански брак и по-специално за дейности по изнесено сключване на граждански брак в културни институти – или така наречените знакови места в Плевен. Въпреки това  таксата беше променена на 700 лв.

С последните промени в Наредба 17, направени на последното за миналата година заседание на Общинския съвет, тази такса вече е 100 лв.

От Националната сватбена асоциация благодарим на представителите на електронните и печатни медии в Плевен и оценяваме тяхната роля за постигането на този резултат, който е в интерес на всички, които са решили да сключат граждански брак в Плевен през тази или през следващите години, подчерта Дора Калинова, председател на НСА.

Тя сподели, че и през тази година НСА ще организира станалото вече традиционно Сватбено изложение през месец февруари в Плевен и Сватбен бал за Деня на християнското семейство.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...