Акценти
Начало / Общество / Започва ремонт на пътя между Кнежа и Искър

Започва ремонт на пътя между Кнежа и Искър

Областният управител на област Плевен Иван Новкиришки, областният управител на Монтана Ивайло Петров и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ присъстваха на символичната „първа копка“, с която започна рехабилитацията на повече от 11 км третокласна и второкласна пътна инфраструктура в областите  Плевен и Монтана. Ремонтът тръгва от село Смирненски в област Монтана, където ще бъдат рехабилитирани 4 км третокласен път. ВПлевенска област се предвижда ремонт на 7 км пътен участък между Кнежа и Искър. Проектът Лот 1 се изпълнява по оперативна програма „Регионално развитие”, съобщиха от Областната администрация в Плевен. Финансирането е чрез Европейския фонд за регионално развитие и републиканския бюджет.

Второкласният път Кнежа – Искър не е ремонтиран повече от 5 години, а участъкът от Дъбова махала през Брусарци до село Смирненски в Монтанско – повече от 30 години.

По проекта ще бъдат рехабилитирани четири моста – по един в с. Смирненски и гр. Искър, а останалите са извън населени места. Ще бъде поставена нова стоманена предпазна ограда и стоманен парапет на необходимите места, както и нова хоризонтална и вертикална маркировка. Ще се ремонтират прилежащите банкети, бордюри и тротоари.

Изпълнител на обекта е „Пътинженеринг – М” АД. Стойността на договора за строително-монтажните работи е малко под 8 млн. лв без ДДС. Срокът за изпълнение е 5 месеца.

Цялостната рехабилитация на пътните отсечки в Лот 1 е част от Схемата на Европейския съюз за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища”. Общият размер на средствата, които се предоставят от Европейския фонд за регионално развитие, чрез ОП „Регионално развитие 2007-2013 г.” е 501 млн. 091 хил. лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...