Акценти
Начало / Крими / Самоделна бомба вдигна на крак полицията, докато премиерът откриваше „Гренадерска”

Самоделна бомба вдигна на крак полицията, докато премиерът откриваше „Гренадерска”

В 10.29 часа вчера на тел. 112 е подадено съобщение от гражданин за намерено самоделно взривно устройство на ул. „Димитър Константинов” 20, докато в същото време премиерът, председателят на парламента и двама министри откриваха обновената ул. „Гренадерска”.  Веднага е сформирана група от служители на ОД на МВР – Плевен и Териториално звено за борба с организираната престъпност – Плевен, които са извършили оглед. Местопроизшествието е посетено и от екип на СДОТО – МВР. Установено е, че самоделката се намира на пътното платно пред горепосочения адрес пред витрините на кафене и фитнес център със закрит басейн. Оказа се, че самоделката е била прикрепена под кола, чийто собственик имал дребен бизнес. Основната версия към момента по инцидента е, че става въпрос за уреждане на спор между бизнесмени за пари.

Взривното устройство е обезвредено от служители на СДОТО-МВР. Назначена е експертиза за установяване състава на самоделката.

От полицията обясниха, че бомбата не е можела да избухне, тъй като не е бил монтиран основен компонент.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...