Акценти
Начало / Култура / Сагата с 28-те бройки на Плевенска филхармония на път да приключи

Сагата с 28-те бройки на Плевенска филхармония на път да приключи

Плевенска филхармония

Отдавна дискутираното прехвърляне на щата на 28 оркестранти от Общински хор „Гена Димитрова” към Плевенска филхармония най-сетне е внесено за обсъждане в Общинския съвет. Предложението направи днес общинския съветник от БСП и председател на Комисията по култура Чавдар Велинов.  В предложението е записано, че въпросните 28 щатни бройки оркестранти се прехвърлят към Плевенска филхармония, като трудовите им правоотношения се уреждат по реда на чл. 123, ал. 1, т. 7 от Кодекса на труда, като трудовия договор не може да бъде прекратяван от работодателя, освен при груби нарушения на трудовата дисциплина. Възнагражденията и осигурителните вноски за 2014 г. на тези служители ще бъде осигурено от бюджета на Община Плевен под формата на съвместно финансиране чрез ежемесечно трансфериране по сметката на Плевенска филхармония, е записано още в предложението.

С приемането на предложението съветниците ще възложат на кмета да внесе в Общинския съвет договор с Министерството на културата за съвместно финансиране през 2014 г. на дейността на Плевенска филхармония със сума в размер на 220 000 лв., като съветниците ще трябва да решат в какъв срок да стане това.

Остава да разберем дали днес съветниците ще успеят да разгледат предложението, което е включено като 36 точка в дневния ред.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...