Акценти
Начало / Икономика / На трето място по приходи от данъци е НАП – Плевен

На трето място по приходи от данъци е НАП – Плевен

Цветомила Потурлиева

105.7 процента изпълнение на годишния план за приходите за миналата година отчитат от офиса на НАП в Плевен. Това е с 3.2 пункта над средното изпълнение за Териториалната дирекция Велико Търново, което нарежда плевенския офис на трето място. Това съобщи днес на пресконференция Цветомила Потурлиева, временно изпълняващ длъжността директор на НАП – Плевен.  Внесените над 175.2 млн.лв. в бюджета представляват 18.3 процента относителен дял от общите приходи за дирекцията, уточни Потурлиева.

Най-голям принос за преизпълнението имат постъпленията от данъка  върху добавената стойност, които са общо 48.7 млн.лв. и са с 4 млн. лв. над планираното. Постъпленията от корпоративни данъци също са преизпълнени като сумата от 10.9 млн.лв. е с 1.3 млн. лв. повече от 2012 година. Известно изоставане от плана Потурлиева отчете при данъка върху доходите на физическите лица от трудови правоотношения. Докато при вноските от годишен и авансов данък върху доходите от еднолични търговци са внесени с над половин милион лева в повече от предходната 2012 година. Общо от данък върху доходите на физически лица постъпленията възлизат на 26.5 млн.лв.

Постъпленията за социални и здравни вноски в Офис Плевен  общо за отчетната година са над 81.3 млн.лв., което е изпълнение на плана над 101.5 %. В сравнение с 2012 са събрани 3.8 млн.лв. повече, съответно 0.7 млн.лв. повече за здравни осигуровки, над 1.91 млн.лв. за държавното обществено осигуряване и над 1.2 млн. лв. вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...